Hyödyt rakennuksille ja terveydelle

StoneREX- julkisivu- ja rakennuslevyt ovat tarkoitettu niille, jotka haluavat lämpöeristää minkä tahansa rakennuksen julkisivun ja verhoilla sen siten, että rakennus ei ummehdu vaan ”hengittää” jatkuvasti. Pohjoismaista ja Virosta saadut kokemukset osoittavat, että ilmastossamme, jossa lämpötilan vuorokausivaihtelut ovat erittäin suuria, rakennuksen verhoilu ilmatiiviillä kuorella eli polystyreenillä ja rappauskerroksella haittaa sekä taloa että sen asukkaita. Talo ei enää hengitä, ja kosteus pysyy talon sisällä. Huoneissa syntyy hometta ja elämä tai työskentely tunkkaisessa hometalossa on kaikkea muuta kuin mukavaa ja terveellistä. Kun valitset StoneREX- rakennus- ja julkisivulevyt, lämpöeristämiseen käytetään villaa ja rakenteita, jotka takaavat julkisivun tuulettuvuuden.

Lujuus

StoneREX- rakennus- ja julkisivulevyjen päämateriaali on sementti, minkä ansiosta ne ovat erittäin lujia, iskun- ja palonkestäviä ja helposti puhdistettavia. Mekaanisen lujuuden lisäksi ne ovat myös erittäin säänkestäviä.

Kestävyys

StoneREX-levyillä verhoillut pinnat pysyvät vuosikymmeniä kauniina ja tuoreina. Luonnonkivi, jolla kivimurskelevyt on pinnoitettu, kestävät erinomaisesti auringonsäteilyä, tuulta, vesi- ja lumisadetta sekä suuria lämpötilanvaihteluja. Rapatut julkisivut alkavat kosteuden vaikutuksesta ennemmin tai myöhemmin rapistua, StoneREX-julkisivulevyillä verhoillun ulkoseinän rikkomiseen tarvitaan erittäin kova isku (auton törmäys seinään tms.). Levy ei hajoa, murene eikä irtoa paloittain seinästä ajan mittaan – toisin kuin rappauskerros. Jos nuoret taiteenharrastajat sattuvat töhrimään julkisivun spraymaaleillaan, maalin voi yleensä poistaa etikkaliuoksella. Ääritapauksessa pilatut levyt voi vaihtaa uusiin. Levyt kestävät myös lahottajasieniä ja tuhohyönteisiä.

Palonkestävyys

StoneREX-levyt ovat palonkestäviä. Asianmukaiset kokeet vahvistavat, että ne ovat vaikeasti syttyviä, joten ne soveltuvat ulkokäytön lisäksi myös sisäkäyttöön väliseiniä, sisäkattoja ja lattioita rakennettaessa, jolloin palonkestävyys on välttämätöntä.

Monikäyttöisyys

StoneREX- rakennus- ja julkisivulevyjä voi käyttää julkisivujen ja sokkelien verhoilussa, räystäsrakenteissa, ulko- ja sisäseinissä, välipohjissa ja lattioissa, palo-osastoinnissa, märkätilojen parvekkeiden kaiteina, pihamökkien ja autotallien rakentamisessa sekä viherrakentamisessa: kukkapenkkien reunojen, kukkaruukkujen ja kompostilaatikoiden valmistamisessa.

Kauneus

StoneREX-kivimurskelevyt on pinnoitettu luontoperäisellä kivimurskeella, ja mikään ei voi olla luontoa kauniimpaa. Auringonsäteily, sateet ja aika eivät turmele niiden värisävyä tai rakennetta, toisin kuin voi käydä puujulkisivuille tai rapatuille julkisivuille. Levyt sopivat mihin tahansa ympäristöön, ja luonnonkiven runsas värivalikoima sallii sekä modernien että maanläheisten ratkaisujen luomisen. Rakennuslevyt voidaan kuitenkin myös maalata asiakkaan toiveen mukaan – valikoimassa ovat kaikki RAL-värikartan sävyt.

Edullisuus

Kun otetaan huomioon StoneREX- rakennus- ja julkisivulevyjen lujuus, kestävyys ja muut edellä mainitut ominaisuudet, ne ovat varmasti edullisin ratkaisu hyvännäköisen ja pitkään kestävän julkisivun aikaansaamiseen.